Årets mest spännande julkalender.

Betalt samarbete för Forskarfabriken

Åh det närmar sig med stormsteg. Min favorithögtid allt time. Julen såklart. Det har blivit ännu mer speciellt sedan man själv fick barn. Mystiken runt jul och få umgås med varandra. Därför är jag lite extra stolt att få presentera detta samarbetet.  Ni som har följt mig sedan förra året, kanske kommer ihåg förra årets forskarkalender?

Jag tycker om saker som man kan samlas runt hela familjen. Att man sedan väcker intresset för teknik, är för mig viktigt. Det är ett ämne som det är enkelt att diskutera runt,  vad händer, varför hände det osv. Nu har jag lite mindre barn. Men redan nu kan jag förenkla det så att min fyra åring förstår det. Förra året gjorde vi vissa experiment med henne som hon förstår. För mig är det självklart att fylla en julkalender med lek & kunskap än med godis   .Kanske lite skadad som lärare, men det ger mkt mer tycker jag.

I år ska jag testa denna kalender i min årskurs 5:a. Ni kommer också få följa med på hur jag kommer att arbeta med den. Men framförallt kommer mina elever få repetera att dokumentera. Ställa hypotes, vad händer & varför hände det. Samt kunna argumentera för vad som hände under experimentet. Både i tal & skrift.

Vad är då forskarkalendern?

  • Den passar barn mellan 6-12 år.

  • Utvecklad för att väcka barns nyfikenhet.

  • 24 nya spännande och pedagogiska leksaker

  • 24 experiment,.Ett för varje dag fram till jul

Ingen tvekan om att denna kalendern är årets mest lärorika och häftiga kalender. En kalender man tillsammans kan samlas runt och samtala om. Perfekt både med sina egna barn och i klassrummet.

Det bästa är att du kan använda många av experimenten även efter december månad.29 visningar0 kommentarer
0