Få en grupp trygg!

Hur pratar ni med era elever om vikten av att samarbeta och uppmuntra varandra för att tillsammans övervinna rädslor och våga? Att skapa en klass trygg är så viktigt. Detta påverkar kunskapsutvecklingen på många sätt. Att eleverna känner sig trygga och att alla accepterar varandras olikheter, gör att man som elev blir trygg i att våga, våga synas, höras men framförallt att ha fel.


Ni som följt mig ett tag vet att jag visat lite från den digitala plattformen Peppy Pals school.

Där har de fina filmer från Peppy Pals med tillhörande diskussionsfrågor för åk F-3. Jag har även använt det i min åk 5 och det funkar jättebra när jag först säger att filmerna är för yngre barn och att de ska lyssna på vad som sägs och det dilemma som visas.. Det är så viktigt att våga prata om hur det känns att vara rädd och här är ett enkelt sätt att börja. Mer material finns på Peppy Pals School (eq.peppypals.com) och om ni vill kan ni prova gratis i en månad ange koden PeppyTanja19 .Så testa redan idag. Om ni testar får ni gärna kommentera vad ni tycker om materialet som finns på deras sida.

Till varje film har de diskussionsfrågor som du kan använda i gruppen. Jag använder mig utav EPA-metoden i min undervisning för att alla ska få fram sina tankar och känslor runt frågorna. Detta skapar goda förutsättningar för diskussioner som leder framåt.


162 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
0