Min årskrönika!

ᗰITT 2018

.

ᒍᗩᑎ-ᗰᗩᖇᔕ

Första månaderna som jag jobbade efter föräldraledigheten. Jag har alltid älskat att komma tillbaka till jobbet när man varit hemma med ett barn. Att igen få träffa kollegor, alla elever & utmana sig själv. Framförallt att få använda hjärnan igen till annat än att tänka på blöjbyten & att man kanske ska hinna ta en tupplur några minuter =) (Även om det också har sin charm och är helt fantastiskt.)


Sista dagarna med barnen hemma.
Sista dagarna med barnen hemma.

ᗩᑭᖇIᒪ-ᒍᑌᑎI

Mycket att göra på jobbet, men väldigt roligt. Har en fantastisk kollega som jag delar vår klass med. Vi kämpar, skrattar och formar gruppen väldigt bra.

Jag har också kört igång på riktigt med att nätverka med er. Speciellt på Facebook & instagram. Men mest Facebook. Mina tankar om att skapa större nätverk växer inför sommarlovet.

.


Hittar många nya böcker som jag tar med mig till skolans värld. Självklart vill Freja läsa dem hemma också.

.

ᗩᑌGᑌᔕTI-OKTOᗷEᖇ

Efter en sommars vila och härligt mys med familjen. Var jag med än redo att börja jobba igen. Mina elever börjar årskurs 5 och det är första gången jag följer en klass på mellanstadiet, spännande, mkt att läsa in sig på, men så roligt. Jag vet inte om jag någonsin vill gå tillbaka till lågstadiet. Jag gillar alla diskussioner man kan ha på ett annat sätt med eleverna när de blir äldre, skämten de drar med en och alla saker vi arbetar med blir djupare. Fantastiskt roligt & jag trivs som fisken i vattnet.

.

.Dock är mitten på hösten tung. Mkt rättning, skriva omdömen och ha utvecklingssamtal. Men däremot har jag kört igång min Instagram och den exploderar. WOW vad hände. Så många lärare på ett & samma ställe. Är fortfarande i chock om hur många vi är här inne, så många som dagligen skickar mail & meddelande till mig. Det är så roligt att lilla jag kan hjälpa så många. Tack för all kärlek ni ger och sprider här inne på min kanal.

.

Jag börjar också under höstterminen läsa specialpedagogik som ett litet lärarlyft kan man säga. Det bjuds på härliga diskussioner och man utbyter tankar och erfarenheter från varandras klassrum. Så skoj att få utvecklas i sin roll som lärare och person.

.


Njuter av sommarens sista dagar med svärföräldrarna..

ᑎOᐯEᗰᗷEᖇ-ᗪEᑕEᗰᗷEᖇ

.

Betygen ska sättas och sista projekten ska avslutas. Vi arbetar med Norden in i det sista. Eleverna gör pizzakartonger jag skriver in de sista resultaten från prov och diagnoser. Planering! Jag vill inte sitta med det i januari, då vill jag kicka igång det nya och vara klar med allt sånt.

.

I november är alla väldigt trötta jag känner även jag. Vart tog solen vägen? Knappt en dag med d-vitamin. Men jag kommer igenom denna mörka månad. Material görs, min nya hemsida släpps. Tack alla ni som gått med i mitt community där, under 2018 kommer det härliga erbjudanden till er som ör med där. Sidan kommer utvecklas mkt under 2019 är mitt mål & hoppas att ni följer med även på den resan. Stora visioner & drömmar. Allt tar tid, men är så glad att jag startade den där hemsidan.

.

Hemsidan ledde också till mitt första event. Ett pysselevent med Kreativa Karin. Vilken mysig kväll, roligt att få träffa andra, prata skola, och nätverka. finns det något roligare?

Ni kan också vara lugna, under 2019 kommer det fler event för er lärare. Jag är så taggad på att få träffa flera av er.

.

Med andra ord jag har haft ett fantastiskt produktivt 2018. Men som också har kantats av lite trötthet emellanåt. Men för att hitta energi har jag även börjat träna, detta har gjort susen för mitt välmående. Under december månad ansökte jag också till en spännande utbildning. Intervju i januari. Kommer bli spännande =)

Jag önskar dig ett fantastiskt bra 2019 eller start på nya året kan jag väl säga. Bra jobbat,bra kämpat. Glöm inte att det du gör räcker väldigt bra. Pressa dig inte att jobba hårdare än vad som går. Lyssna på dig själv, din kropp, jämför dig inte med andra lärare. Vi är alla olika och arbetar på olika sätt. Hitta ditt sätt att undervisa!

Massor med kärlek från mig

Kram TanjaHärliga besök på Universum under året.


233 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla