Peppy pals utbildar hjärtat!

Betalt samarbete med Peppy Pals

Vill du prova gratis i 1 månad? Då är det din lyckodag =) Ange kod: peppytanja19 i kassan.


Idag är det alla hjärtans dag och det innebär att Peppy pals school lanseras. En viktig plattform som utbildar våra elever och barn i social och emotionell intelligens.


Varför gillar jag plattformen? Jag tycker om plattformen väldigt mycket då det är färdiga avsnitt att titta på. Jag som lärare behöver inte uppfinna hjulet på nytt. Avsnitten tycker jag är lagom långa och fångar barnen. Har tittat på dem hemma, tillsammans med min stora tjej. Det blir bra diskussioner och ännu fler i en grupp med flera barn.


  • Efter man har tittat på ett avsnitt så finns det färdiga diskussionsfrågor som man kan arbeta med. Här kan man variera sig. Använder man materialet i tex en årskurs 1. Kan man arbeta två och två eller i mindre grupper och samla allas tankar tillsammans, som man sedan lyfter högt. Man kan variera hur man vill arbeta utefter vilken årskurs man har.

  • Till varje avsnitt medföljer också ett färgläggningsblad som eleverna kan få måla. Här kan man låta dem skriva en sammanfattning av vad avsnittet handlade om på baksidan. Det finns också ett diplom man kan dela ut efter varje moment man har arbetat med.

  • Det som ytterligare är bra med portalen är att du som lärare själv kan välja vilka bitar du ska arbeta med. Du behöver inte följa alla bitar, utan utgå från vad din klass behöver just nu..


Så har du inte varit inne på hemsidan? gå in, du kommer INTE att ångra dig.


Idag satt jag och dottern med lite pysslande. Hon fick göra en vänskapsmedalj, vi pratade lite om hur en bra kompis skulle vara. Hon berättade att en bra vän ska inte slåss. Hon ville gärna ge en medalj till två av sina kamrater på förskolan. Det är viktigt att börja prata tidigt om hur man är en bra vän och hur man själv är det. Även detta arbetsblad är ett av 60+ av alla som finns på sidan.

Jag hade kunnat prata hela dagen om allt bra som kommer med den, men det är bättre att du själv reggar dig på.

www.peppypals.com och glöm inte nge kod: peppytanja19 i kassan för din kostnadsfria månad.


Kram TanjaPå hemsidan hittar du färdigt material till alla videoklipp.


27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
0