Snurra in våren med vindsnurror!

Igår gjorde min klass vindsnurror. Vi satte ingen blompinne utan fäste upp dem på klassrumsdörren. Jag försöker göra temadörrar beroende på vad det är för årstid, något man vill lyfta. Jag har inspirerats av de amerikanska lärarnas Bulletin boards. De lyfter närmiljön och jag blir själv glad av att se lite färg redan innan man kommer in i klassrummet.


Dessa passar för alla åldrar. Ett tips är att eleverna kan få kulmåla papper och sedan göra vindsnurror av dem. Detta gör att alla snurror blir unika och till detta kan man koppla till värdegrundsarbetet. Varje elev är unik så lika deras vindsnurror.


Snurrorna är trevliga att göra inför skolavslutningen. Pynta scenen på skolan med dem. Sätt dem i rabatterna. Ett härlig sätt att få varje elev representerad i form av snurrorna. Det blir också en trevlig dekoration.


Gör mindre vindsnurror och sätt i blommorna i klassrummet om man har några sådana. Fantasin sätter inga gränser.


För de minsta finns det färdiga mallar att tillgå. HÄR hittar du en förritad.

För mina äldre elever visade jag denna filmen . Sedan fick de göra sin snurra efter den instruktionen. Ett annat sätt att ta instruktioner på än när jag visar dem.

Jag har gjort en skylt du kan ladda ned gratis för att sätta upp på väggen eller dörren. Sätt snurrorna runt skylten. Nu snurrar vi in till våren. HÄR hittar du mallen

Hoppas du får användning av detta tipsa =)KRAM

657 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
0